L’accés al sistema sanitari públic català en situacions de migració
505
page-template-default,page,page-id-505,elision-core-1.0.8,ajax_leftright,page_not_loaded,smooth_scroll,qode-theme-ver-4.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

L’accés al sistema sanitari públic català en situacions de migració

Com accedir a l'atenció a la salut sexual i reproductiva? Demana-li al ChatBot

Consulta la guía

La salut sexual i reproductiva forma part del dret universal a la salut i ha d’estar garantit a través de l’accés a serveis de salut primària i especialitzats, de qualitat i per a tota la població.

 

Per a què?

• Si vols quedar-te embarassada o ja ho estàs, des de l’atenció sanitària pots rebre assessorament gratuït per definir el seguiment de l’embaràs i del teu estat de salut, concretar el pla de part que decideixis, així com resoldre qualsevol dubte que et pugui sorgir al respecte. Tens el dret a decidir quan i com vols ser mare.
• Si no vols quedar-te embarassada o estàs embarassada i no vols continuar l’embaràs, també pots rebre assessorament sobre els diferents mètodes anticonceptius o, davant un embaràs no desitjat, accedir a una interrupció voluntària de l’embaràs. Aquest és un dret sobre el qual ningú no et pot qüestionar ni pressionar. El sistema sanitari té el deure de proporcionar-te tota la informació i garantir l’accés al procediment d’interrupció voluntària de l’embaràs que decideixis i l’obligació d’atendre qualsevol dubte o qüestió que puguis tenir, vetllant per la teva salut i el teu benestar durant tot el procés.

Com?

Acudeix al teu centre de salut amb la targeta sanitària. Si no en tens o trobes alguna barrera a l’hora d’accedir a aquests serveis, recorda que l’atenció a l’embaràs és una atenció universal del sistema català de salut, que també inclou la interrupció voluntària de l’embaràs. No dubtis a insistir en el teu dret a l’assistència sanitària universal.

Si necessites que t’acompanyin durant el procés, pots contactar amb:

 

  • L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius – Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats. Hi trobaràs serveis d’atenció a la salut sexual i reproductiva trucant al 934 151 000, enviant un whatsapp al 687 74 86 40 o consultant les webs www.lassociacio.org i www.centrejove.org.

 

  • La PASUCat / Jo Si Sanitat Universal. Trucant al 632 159 165 o escriu a través de correu electrònic a: josi.sanitatuniversal@gmail.com o lapasucat@gmail.com.

CONSULTA LA GUIA EN TOTS ELS IDIOMES DISPONIBLES: