Sembrant Veus
868
page-template-default,page,page-id-868,elision-core-1.0.8,ajax_leftright,page_not_loaded,smooth_scroll,qode-theme-ver-4.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

 ‘Sembrant veus, collint drets”, una sèrie de programes sobre salut sexual i reproductiva que fem juntament amb companyes de Amèrica Llatina i amb la col·laboració de Ràdio Vós, Ràdio Ítacat i Flora Tristan, amb l’objectiu de nodrir-nos de sabers i lluites diverses entorn de la salut sexual i reproductiva en el món.

Uneix-te a la Xarxa Internacional per la Salut Sexual i Reproductiva!!

Xarxa internacional que connecta el nord i el sud globals en la lluita per la salut sexual i reproductiva (i els drets sexuals i reproductius) de les dones de tot el món des d’una mirada feminista, (intercultural) i interseccional.

 

Aquest espai, que es basa en el treball en xarxa, fomentarà el suport, el reconeixement i l’aprenentatge mutu entre les persones que lluiten a favor dels drets de les dones.

 

Convidem a totes aquelles persones compromeses amb els drets de les dones a interconnectar i compartir els seus coneixements, així com els processos d’incidència i campanyes centrades en la defensa de la salut sexual i reproductiva de les dones en el món.

Uneix-te al grup de Facebook de la Xarxa!!

Com combatre el ciber-assetjament en dones adolescents?

Com combatre el ciber-assetjament en dones adolescents? Continuem amb el cicle de programes “Sembrant Veus, collint drets” en col·laboració amb Flora Tristán i Itacat.

En aquest programa comptem amb la presència de Kelly Decire Gonzales Barrientos, Flora Tristan. Ana Gabriela Caballero Tello, de COMULIA i a la plataforma de Activemos per la igualtat i Gabriela Bejarano Chávez, de la Xarxa mundial de joves polítics Ucayali, i la Xarxa Senar Joibo.

Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo

Els fonamentalismes i els drets de les dones

Dins del cicle de programes “Sembrant Veus, collint drets” en col·laboració amb el Centre de la dona Peruana Flora Tristán i Itacat, parlem de com els anomenats grups fonamentalistes vulneren els drets de les dones i quines estratègies des dels diferents entitats i comunitats s’han dissenyat estratègies per a combatre els discursos d’odi que promouen aquests grups.

En aquest programa hem comptat amb la participació d’Almudena Rodríguez García, coordinadora Women Major Group (Europa i Àsia Central), Sofia Atoccsa Burgos, advocada del Centre de la Dona Peruana Flora Tristán, Rosalía Mamani Quispe Warmikuna Puririsun de Cuzco i Carmen Del Pilar Pérez Saavedra, agenta comunitària de salut en Ucayali.

Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo

El nostre dret a decidir i la Marea verda

Parlem del dret a decidir en països com el Perú i Espanya, com ha evolucionat aquest dret i com el 8 Març, el Dia Internacional de la Dona, és la data triada per a fer per a fer reivindicacions feministes com el dret a l’avortament i evidenciar les violències sexuals a les quals estan exposades les dones cada dia.

Comptem amb la participació de Stefania, activista pels drets sexuals i reproductius del col·lectiu Mika, també ens acompanya Paula Barrantes de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius i responsable assistencial del CELLES Centre Jove d’atenció a les sexualitats. Des de Lima, el Perú, comptem amb Noelia Delgado de l’Associació Activem per la igualtat i finalment Rosmery Roca, responsable de programa de salut i ciutadania de l’entitat Flora Tristán en Cuzco.

Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo

Els joves parlen sobre mites de l'ús del condó

Parlem sobre els mites de l’ús del condó i de la importància d’aquest i altres mètodes anticonceptius en la lluita contra els embarassos no desitjats i les malalties de transmissió sexual. Aquest 13 de febrer del 2023 els joves de Ucayaly i Cuzco al Perú celebraran dia internacional del condó i ens l’expliquen en aquesta entrevista.
Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo

Les violències masclistes al Perú i la desigualtat en relació als DSSRR.

Amb motiu del 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, escoltem la veu de lidereses feministes adolescents al Perú, dins la sèrie de programes “Sembrant Veus, collint drets”. Rosalina, Dina, Mia i Jadeh ens parlaran de les diferents violències a les que estan exposades les dones, i especialment les joves i adolescents, de dues regions peruanes, Cuzco i Pucalpa (Ucayali), on, com també passa a Catalunya, persisteixen les pràctiques masclistes i les desigualtats basades en el gènere en relació als drets sexuals i reproductius de les adolescents.

Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo

Embaràs adolescent al Perú i a Catalunya

Amb motiu del “Dia mundial de la prevenció de l’embaràs no planificat en adolescents”, parlem sobre les conseqüències d’aquest fet en la vida de joves i adolescents a Perú i a Catalunya i en possibles solucions per a fer-ne front. Aquest programa forma part d’una sèrie que aborda les diferències i similituds sobre la realitat de la salut sexual i salut reproductiva de joves i adolescents de la regió amazònica d’Ucayali, al Perú i de joves i adolescents catalans.

Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo

Salut sexual i reproductiva des d'una mirada ancestral

“Cal escoltar les llevadores amb dignitat i sense paternalismes. El coneixement que té la llevadora ve d’una transmissió de mil·lennis, de generació en generació, de dona a dona, i que passa per la superació experiències intenses i de dolors profunds” En aquest programa llevadores i especialistes de la salut reproductiva debaten sobre el rol de les dones en les cures i l’atenció de la salut de la dona a través de la història i de com s’han apropiat de les nostres vides i els nostres cossos.

Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo

El dret a decidir

Visibilitzem i analitzem la realitat de El Salvador i de Nicaragua sobre dret de es dones a decidir sobre el seu cos. Amb la participació de Sara García, activista feminista, psicòloga, i defensora de drets humans, i infermeres del col·lectiu de dones de Matagalpa – Nicaragua.
Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza els vídeos

Embaràs adolescent i educació afectiva-sexual

En aquest programa parlarem i reflexionarem sobre la situació i les conseqüències de l’embaràs adolescent a diferents territoris com Nicaragua, El Salvador i Catalunya: Per què es donen ? Com afecten la violència sexual i/o la falta d’informació i d’educació sexual dels nois i noies en aquest tipus d’embarassos ?
Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo

Violència obstètrica

Visibilitzem la problemàtica de la violència obstètrica com un aspecte més del control patriarcal sobre el cos de les dones. Analitzem les seves principals pràctiques en tres països/contextos, així com les respostes dels grups organitzats de dones en relació al tema.
Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo

Diversitat sexual davant del sistema de salut

Visibilitzem la falta d’atenció, discriminació i violència que viu la comunitat LGBTQ devant de la falta de sensibilització i polítiques públiques.
Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo

Mascliste y racisme institucional

En aquest programa abordem el masclisme i racisme institucional, en el context de la violència cap a les dones a l’entorn de la salut. L’objectiu és visibilitzar i reflexionar sobre si el sistema de salut respon a les necessitats de les dones que pateixen violència de gènere.

Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo