Sembrant Veus
868
page-template-default,page,page-id-868,elision-core-1.0.8,ajax_leftright,page_not_loaded,smooth_scroll,qode-theme-ver-4.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

 ‘Sembrant veus, collint drets”, una sèrie de programes sobre salut sexual i reproductiva que fem juntament amb companyes de Amèrica Llatina i amb la col·laboració de Ràdio Vós, Ràdio Ítacat i Flora Tristan, amb l’objectiu de nodrir-nos de sabers i lluites diverses entorn de la salut sexual i reproductiva en el món.

Uneix-te a la Xarxa Internacional per la Salut Sexual i Reproductiva!!

Xarxa internacional que connecta el nord i el sud globals en la lluita per la salut sexual i reproductiva (i els drets sexuals i reproductius) de les dones de tot el món des d’una mirada feminista, (intercultural) i interseccional.

 

Aquest espai, que es basa en el treball en xarxa, fomentarà el suport, el reconeixement i l’aprenentatge mutu entre les persones que lluiten a favor dels drets de les dones.

 

Convidem a totes aquelles persones compromeses amb els drets de les dones a interconnectar i compartir els seus coneixements, així com els processos d’incidència i campanyes centrades en la defensa de la salut sexual i reproductiva de les dones en el món.

Uneix-te al grup de Facebook de la Xarxa!!

Les violències masclistes al Perú i la desigualtat en relació als DSSRR.

Amb motiu del 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, escoltem la veu de lidereses feministes adolescents al Perú, dins la sèrie de programes “Sembrant Veus, collint drets”. Rosalina, Dina, Mia i Jadeh ens parlaran de les diferents violències a les que estan exposades les dones, i especialment les joves i adolescents, de dues regions peruanes, Cuzco i Pucalpa (Ucayali), on, com també passa a Catalunya, persisteixen les pràctiques masclistes i les desigualtats basades en el gènere en relació als drets sexuals i reproductius de les adolescents.

Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo

Embarass adolescent al Perú i a Catalunya

Escoltar el programa de ràdio que vam fer amb motiu del “Dia mundial de la prevenció de l’embaràs no planificat en adolescents”, sobre les conseqüències d’aquest fet en la vida de joves i adolescents a Perú i a Catalunya i en possibles solucions per a fer-ne front. Aquest programa forma part d’una sèrie que aborda les diferències i similituds sobre la realitat de la salut sexual i salut reproductiva de joves i adolescents de la regió amazònica d’Ucayali, al Perú i de joves i adolescents catalans.

Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo

Salut sexual i reproductiva des d'una mirada ancestral

“Cal escoltar les llevadores amb dignitat i sense paternalismes. El coneixement que té la llevadora ve d’una transmissió de mil·lennis, de generació en generació, de dona a dona, i que passa per la superació experiències intenses i de dolors profunds” En aquest programa llevadores i especialistes de la salut reproductiva debaten sobre el rol de les dones en les cures i l’atenció de la salut de la dona a través de la història i de com s’han apropiat de les nostres vides i els nostres cossos.

Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo

El dret a decidir

Visibilitzem i analitzem la realitat de El Salvador i de Nicaragua sobre dret de es dones a decidir sobre el seu cos. Amb la participació de Sara García, activista feminista, psicòloga, i defensora de drets humans, i infermeres del col·lectiu de dones de Matagalpa – Nicaragua.
Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza els vídeos

Embaràs adolescent i educació afectiva-sexual

En aquest programa parlarem i reflexionarem sobre la situació i les conseqüències de l’embaràs adolescent a diferents territoris com Nicaragua, El Salvador i Catalunya: Per què es donen ? Com afecten la violència sexual i/o la falta d’informació i d’educació sexual dels nois i noies en aquest tipus d’embarassos ?
Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo

Violència obstètrica

Visibilitzem la problemàtica de la violència obstètrica com un aspecte més del control patriarcal sobre el cos de les dones. Analitzem les seves principals pràctiques en tres països/contextos, així com les respostes dels grups organitzats de dones en relació al tema.
Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo

Diversitat sexual davant del sistema de salut

Visibilitzem la falta d’atenció, discriminació i violència que viu la comunitat LGBTQ devant de la falta de sensibilització i polítiques públiques.
Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo

Mascliste y racisme institucional

En aquest programa abordem el masclisme i racisme institucional, en el context de la violència cap a les dones a l’entorn de la salut. L’objectiu és visibilitzar i reflexionar sobre si el sistema de salut respon a les necessitats de les dones que pateixen violència de gènere.

Descarrega el podcast
Recursos

Pròximament.

Visualitza el vídeo