‘Sembrant veus, collint drets”, una sèrie de programes sobre salut sexual i reproductiva que fem juntament amb companyes de Amèrica Llatina i amb la col·laboració de Ràdio Vós, Ràdio Ítacat i Flora Tristan, amb l’objectiu de nodrir-nos de sabers i lluites diverses entorn de la salut sexual i reproductiva en el món.
Uneix-te a la Xarxa Internacional per la Salut Sexual i Reproductiva!!
Xarxa internacional que connecta el nord i el sud globals en la lluita per la salut sexual i reproductiva (i els drets sexuals i reproductius) de les dones de tot el món des d’una mirada feminista, (intercultural) i interseccional.
Aquest espai, que es basa en el treball en xarxa, fomentarà el suport, el reconeixement i l’aprenentatge mutu entre les persones que lluiten a favor dels drets de les dones.
Convidem a totes aquelles persones compromeses amb els drets de les dones a interconnectar i compartir els seus coneixements, així com els processos d’incidència i campanyes centrades en la defensa de la salut sexual i reproductiva de les dones en el món.
Com combatre el ciber-assetjament en dones adolescents?
Com combatre el ciber-assetjament en dones adolescents? Continuem amb el cicle de programes “Sembrant Veus, collint drets” en col·laboració amb Flora Tristán i Itacat.
En aquest programa comptem amb la presència de Kelly Decire Gonzales Barrientos, Flora Tristan. Ana Gabriela Caballero Tello, de COMULIA i a la plataforma de Activemos per la igualtat i Gabriela Bejarano Chávez, de la Xarxa mundial de joves polítics Ucayali, i la Xarxa Senar Joibo.
Els fonamentalismes i els drets de les dones
Dins del cicle de programes “Sembrant Veus, collint drets” en col·laboració amb el Centre de la dona Peruana Flora Tristán i Itacat, parlem de com els anomenats grups fonamentalistes vulneren els drets de les dones i quines estratègies des dels diferents entitats i comunitats s’han dissenyat estratègies per a combatre els discursos d’odi que promouen aquests grups.
En aquest programa hem comptat amb la participació d’Almudena Rodríguez García, coordinadora Women Major Group (Europa i Àsia Central), Sofia Atoccsa Burgos, advocada del Centre de la Dona Peruana Flora Tristán, Rosalía Mamani Quispe Warmikuna Puririsun de Cuzco i Carmen Del Pilar Pérez Saavedra, agenta comunitària de salut en Ucayali.
El nostre dret a decidir i la Marea verda
Parlem del dret a decidir en països com el Perú i Espanya, com ha evolucionat aquest dret i com el 8 Març, el Dia Internacional de la Dona, és la data triada per a fer per a fer reivindicacions feministes com el dret a l’avortament i evidenciar les violències sexuals a les quals estan exposades les dones cada dia.
Comptem amb la participació de Stefania, activista pels drets sexuals i reproductius del col·lectiu Mika, també ens acompanya Paula Barrantes de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius i responsable assistencial del CELLES Centre Jove d’atenció a les sexualitats. Des de Lima, el Perú, comptem amb Noelia Delgado de l’Associació Activem per la igualtat i finalment Rosmery Roca, responsable de programa de salut i ciutadania de l’entitat Flora Tristán en Cuzco.
Els joves parlen sobre mites de l'ús del condó
Les violències masclistes al Perú i la desigualtat en relació als DSSRR.
Amb motiu del 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, escoltem la veu de lidereses feministes adolescents al Perú, dins la sèrie de programes “Sembrant Veus, collint drets”. Rosalina, Dina, Mia i Jadeh ens parlaran de les diferents violències a les que estan exposades les dones, i especialment les joves i adolescents, de dues regions peruanes, Cuzco i Pucalpa (Ucayali), on, com també passa a Catalunya, persisteixen les pràctiques masclistes i les desigualtats basades en el gènere en relació als drets sexuals i reproductius de les adolescents.
Embaràs adolescent al Perú i a Catalunya
Amb motiu del “Dia mundial de la prevenció de l’embaràs no planificat en adolescents”, parlem sobre les conseqüències d’aquest fet en la vida de joves i adolescents a Perú i a Catalunya i en possibles solucions per a fer-ne front. Aquest programa forma part d’una sèrie que aborda les diferències i similituds sobre la realitat de la salut sexual i salut reproductiva de joves i adolescents de la regió amazònica d’Ucayali, al Perú i de joves i adolescents catalans.
Salut sexual i reproductiva des d'una mirada ancestral
“Cal escoltar les llevadores amb dignitat i sense paternalismes. El coneixement que té la llevadora ve d’una transmissió de mil·lennis, de generació en generació, de dona a dona, i que passa per la superació experiències intenses i de dolors profunds” En aquest programa llevadores i especialistes de la salut reproductiva debaten sobre el rol de les dones en les cures i l’atenció de la salut de la dona a través de la història i de com s’han apropiat de les nostres vides i els nostres cossos.
El dret a decidir
Embaràs adolescent i educació afectiva-sexual
Violència obstètrica
Diversitat sexual davant del sistema de salut
Mascliste y racisme institucional
En aquest programa abordem el masclisme i racisme institucional, en el context de la violència cap a les dones a l’entorn de la salut. L’objectiu és visibilitzar i reflexionar sobre si el sistema de salut respon a les necessitats de les dones que pateixen violència de gènere.